bekend worden

Een eigen YouTube kanaal

Waarom zou je een eigen YouTube kanaal beginnen en wat zijn de voordelen hiervan? Een eigen YouTube kanaal beginnen kan voor heel veel verschillende personen goed zijn. Actief zijn op YouTube kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vrij snel heel groot wordt. Want video content is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, en dat zal de aankomende jaren alleen nog maar belangrijker worden. Dus ben je nog niet met video´s of YouTube begonnen, dan wordt het tijd dat je dit toch gaat doen!

 

Belangrijke voordelen van een eigen YouTube kanaal

Als je actief bent op YouTube zal dit een aantal grote voordelen met zich meebrengen om te groeien, en bekender te worden. Hieronder staan 2 belangrijke voordelen uitgelegd.

 

 

1 Het zorgt voor een verhoogde vindbaarheid van jouw naam

 

Als je wilt dat ze jou en je naam makkelijk kunnen terugvinden, of dat ze je zelfs vinden als ze niet naar je op zoek zijn? Dan moet je zorgen dat je hoog in google eindigt. Natuurlijk is voor iedereen duidelijk dat Google de nummer 1 zoekmachine ter wereld, maar weet je ook dat YouTube op nummer 2 staat?

Als jij dan dus je video´s upload op YouTube met de juiste zoekwoorden die bij jouw video passen dan worden deze ook opgepikt wanneer iemand deze zoekwoorden in Google gebruikt, en komen jouw video´s op Google tussen de zoekresultaten te staan. En heel belangrijk is, je video´s worden sneller aangeklikt op google dan op YouTube zelf. Want mensen klikken liever op een afbeelding met tekst (van jouw video), dan op een lang stuk tekst.

 

 

2 Je bouwt een band op met je publiek

 

Wanneer je video´s post, en zeker wanneer je vlogt, leren de mensen je steeds beter kennen en bouw je een band op met je volgers/kijkers. Doordat mensen je leren kennen zullen ze zich sneller verbonden voelen met je, en het gevoel geven dat ze je écht kennen. Hierdoor zullen ze je veel sneller willen volgen, of abonneren op je kanaal. En als je heel veel vlogt, of heel veel deelt met je kijkers, kunnen ze zelfs het gevoel krijgen dat ze je vrienden zijn. Dit is een groot voordeel, want als mensen je vertrouwen kun je je verhaal ook veel beter overbrengen of iets verkopen aan je publiek. Mensen zullen veel sneller de stap nemen om contact met je op te nemen, omdat ze het gevoel hebben dat ze je al kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *