YouTube gebruiken om muziek te luisteren

Zoals het bij iedereen wel duidelijk is, is dat YouTube van alle markten thuis is. Tegenwoordig wordt het steeds meer voor andere dingen gebruikt, maar de reden van gebruik die IEDEREEN wel kent, is en blijft natuurlijk muziek luisteren! Tegenwoordig gebeurt dit steeds minder omdat er een groot aanbod aan muziekprogramma´s /apps is bijgekomen. Maar het makkelijkste in gebruik blijft YouTube waarschijnlijk.

Wanneer je YouTube gebruikt om muziek te luisteren hoef je hier niet voor te betalen, en kan er gebruik van maken wanneer en hoeveel dat je dit zelf wilt. Het enige waar je misschien wat last van kan hebben zijn de advertenties, maar die vind je tegenwoordig in elke app of programma terug. 

En wanneer je opzoek bent naar een nummer en je weet niet precies hoe het nummer of de artiest heet, dan kun je dit eenvoudig intypen in de zoekbalk. En dan kom je bijna altijd wel uit bij het nummer waar dat je naar opzoek was. Dit is ook een groot voordeel van YouTube, want dit is vaak bij andere muziekplatformen ook niet het geval.

 

Eigen afspeellijsten maken

Iets wat in YouTube ook erg handig is wanneer je muziek luistert is dat je je eigen afspeellijsten kan samenstellen, hoe dat je dit zelf wilt. Deze kun je dan afspelen wanneer je wilt, en hoe vaak dat je dit wilt. Ook is het handig dat je altijd tracks of muziek kan blijven toevoegen wanneer je weer een leuk nieuw nummer tegen komt. 

Ook kun je de afspeellijsten van andere luisteraars bekijken en luisteren zodat je zelf niet een hele afspeellijst in elkaar hoeft te zetten.


Video´s & videoclips

Het voordeel wat YouTube heeft tegenover andere muziekplatformen is dat je bij YouTube altijd een video ziet, of eventueel de officiële videoclip die bij het nummer hoort. Dit kan vermakelijk zijn, omdat je vaak van nummers niet eens weet hoe de videoclip er eigenlijk uit ziet. En wat ook vaak voorkomt is dat ze muzieknummers uploaden met de songtekst in de video voor getypt. Dit kan leuk zijn wanneer je mee wilt zingen.

52 gedachten over “YouTube gebruiken om muziek te luisteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *