overig

Bekende Nederlandse vloggers op Youtube

Ondertussen kent iedereen het wel ¨Vloggers¨, een paar jaar geleden is het begonnen. En daarna is het in een sneltreinvaart groot geworden, en zijn er honderden nieuwe vloggers bijgekomen. Maar er zijn er natuurlijk maar een deel echt groot en bekend geworden, ik denk dat we allemaal wel 1 iemand kunnen opnoemen die we kennen puur alleen van YouTube filmpjes. Een aantal bekende vloggers op een rij:

 

  1. Jelly (14,1 miljoen volgers)
  2. Nikkie (Tutorials 12,2 volgers)
  3. Kwebbelkop (11,4 miljoen volgers)
  4. NiceNienke (3,3 miljoen volgers)
  5. Enzo Knol (2,2 miljoen volgers)
  6. Stuk TV (2,2 miljoen volgers)
  7. Siv HD (1,9 miljoen volgers)
  8. Dylan Haegens (1,7 miljoen volgers)
  9. Milan Knol (1,3 miljoen volgers)
  10.  MeisjeDjamila (1,2 miljoen volgers)

 

Wat zijn vloggers nou eigenlijk

Een vlogger zijn is eigenlijk een heel groot begrip, want als je vlogger bent kun je eigenlijk van alles doen. Er is een hele brede markt voor. Bijvoorbeeld hou jij heel erg van gamen en ben je daar goed in, dan kan je jezelf filmen terwijl je aan het gamen bent, en daar bijvoorbeeld commentaar of gaming tips bij geven. Sommige vloggers filmen gewoon zichzelf en hun leven, ze delen dan in feite alles en laten de goede én de slechte dingen zien. Andere vloggers doen allerlei leuke of grappige opdrachten of challenges, en maken hier een compilatie van. Of wat ook nog kan is mensen handige tips & tricks, of informatie geven, dat kan natuurlijk ook. Met andere woorden, alles is mogelijk op YouTube. 

 

Waarom is vloggen zo bekend geworden

Bij vloggen kan het meerdere redenen hebben, al is 1 ding wel zeker. Het is een leuke manier om bekend of populair te worden, en je kan je leven en passies delen met een groot publiek. En bekend worden heeft natuurlijk ook weer grote voordelen, zoals bijvoorbeeld op TV komen, uitgenodigd worden voor coole belangrijke programma´s, gratis producten ontvangen of tickets voor evenementen of andere dingen. 

En dan heb je nog de groep vloggers die elke dag vloggen en hiermee zoveel geld verdienen dat ze ervan kunnen leven. Bij deze mensen is vloggen hun werk geworden. Hoe doen ze dat?

Ze doen dat bijvoorbeeld door advertenties van bedrijven toe te staan op hun persoonlijke kanaal. Of dat ze in hun filmpjes reclame maken voor bepaalde merken of producent. Dit noemen ze ook wel sluikreclame.

 

Het lot zelf een handje helpen

Ook jij kunt bekend worden met Youtube. Wanneer je leuke video’s post, en daarbij veel kijkers krijgt, veel likes ophaalt, en abonnees binnenhark, dan kan ook jij binnen korte tijd succes boeken! Je kunt hier lezen over hoe je bekend kunt worden op Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *