overig

Hoe maak je een goede Youtube video die goed bekeken wordt?

Hoe maak je een video op YouTube?

Plan je video

Voordat je begint met het maken van een video voor YouTube, moet je plannen wat je wilt produceren. Genereer een storyboard met elke scène of sectie van de video. Denk aan de berichten die je aan je publiek wilt laten zien en plan waar je in de video call-to-action opneemt. Dit is belangrijk omdat je mensen nodig hebt om iets te willen doen na het bekijken van de video.

Schrijf je script

Begin op basis van je videoplan met het schrijven van je videoscript. Probeer de taal herkenbaar en aantrekkelijk te houden voor uw publiek. Als je video een beginnersgids is, gebruik dan niet teveel technische termen. Als je een diepgaande YouTube-video maakt, zorg er dan voor dat je termen opneemt die specifiek zijn voor de branche om vertrouwen bij je kijkers op te bouwen. Maak geen lang script als je storyboard kort is, want dit betekent veel aanslepen op schermen die niet voor een goede kijkervaring zorgen.

Organiseer je scène

Wordt uw video geanimeerd, live-actie of realtime? Wat voor soort rekwisieten heb je nodig bij het maken van je video, zodat je YouTube-volgers betrokken blijven tijdens je hele video? Deze vragen zijn belangrijk om te beantwoorden, omdat ze je video professioneler maken. Investeer in branding om toe te voegen aan de achtergrond van je video’s en thumbnails zodat je video er topkwaliteit uitziet .

Bereid je voor

Als je de hoofdrol speelt in de video, of gewoon regisseert, is het belangrijk om je voor te bereiden en te oefenen, zodat het echte ding zonder problemen gaat. De duivel zit in de details als het gaat om het maken van een YouTube-video, dus oefenen zal rekening houden met alle dingen die mis kunnen gaan bij het fotograferen.

Bewerk je video

Na het doen van een paar opnames van elke scène begint de magie – je kunt beginnen met het bewerken van je video om kleine fouten of elementen van scènes die niet passen weg te laten. Neem de tijd om te vragen of elke lijn natuurlijk klinkt en verwijder lijnen die niet in de algehele video passen.

Upload YouTube-video

Binnen het YouTube-platform kunt u uw video uploaden, inclusief een titel, tags en een beschrijving voor uw publiek . Deze dingen helpen je publiek je video te vinden via. Als je van plan bent om meer dan één video over een bepaald onderwerp te maken, kun je een afspeellijst maken en deze hieraan toevoegen. Overweeg om kaarten en bijschriften aan je video toe te voegen om gebruikers te helpen effectiever door je kanaal te navigeren.

[Aanvullende tip] Ga live

Als je eenmaal genoeg ervaring hebt met het maken van video’s, probeer dan live te gaan en in realtime met je publiek te praten. Beantwoord op dit moment vragen van je publiek en geef je kijkers de ultieme kijkervaring.

meer youtube weergaven

Meer weergaven krijgen op YouTube

Laten we nu meteen ingaan op de details om meer weergaven op YouTube te krijgen.

1. Maak boeiende inhoud

Het maakt niet uit hoeveel hacks of advertenties u gebruikt als uw video’s niet goed zijn. Dus hoe kun je boeiende inhoud maken die meer weergaven op YouTube krijgt? Nou, een van de beste manieren is om ‘how to’-video’s te maken:

Bepaal eenvoudig wat uw ideale klanten het meest willen weten en maak vervolgens video’s die aan hun behoeften voldoen. werkt dit? Zeker weten. YouTube-maker Graham Cochrane heeft 34 miljoen YouTube-weergaven verzameld door zich te concentreren op praktische inhoud.

Cochrane vindt video-ideeën in de commentaren op zijn sociale kanalen. Als dat niet werkt, vraagt ​​hij zijn community waar ze graag video’s over willen maken.

Simpel toch?

Cochrane zei : “Er gebeurt iets verbazingwekkend wanneer je mensen vraagt ​​wat ze nodig hebben en willen, en dan ga je het voor hen maken – ze denken dat je hun gedachten leest!” Bottom-line: creëer consistent inhoud die de problemen van je ideale klant oplost of voldoet aan hun behoeften. Het is de manier om een ​​loyale community van fans te ontwikkelen en meer weergaven op YouTube te krijgen.

 

2. Moedig kijkers aan zich te abonneren en te liken

Heb je ooit het gezegde gehoord: “Je beste nieuwe klanten zijn je oude klanten”? Met andere woorden, klanten behouden kan een krachtige manier zijn om uw bedrijf te laten groeien. Hetzelfde geldt voor YouTube-weergaven.

Daarom is een van de gemakkelijkste manieren om meer weergaven op YouTube te krijgen, je huidige kijkers aan te moedigen zich te abonneren, omdat het verkrijgen van abonnees het aantal weergaven verhoogt voor elke nieuwe video die je vrijgeeft. Hoe zorg je ervoor dat kijkers zich abonneren?

De beste manier is om het gewoon aan het begin en einde van elke video te vragen!

Maar vraag kijkers niet alleen om zich te abonneren op je YouTube-kanaal. Zorg ervoor dat u hen ook vraagt ​​om de meldings bel in te schakelen nadat ze op ‘Abonneren’ hebben geklikt. Ook om likes vragen kan en mag natuurlijk. Youtube likes hebben namelijk ook veel invloed!

Op deze manier krijgen de kijkers een melding zodra ze een nieuwe video uploaden. Je abonnees laten groeien is van vitaal belang om meer gratis YouTube-weergaven te krijgen, dus vraag je kijkers om je nu te abonneren!

 

3. Maak afspeellijsten om mensen in de gaten te houden

De eigen statistieken van YouTube laten zien dat “best presterende merken op YouTube twee keer zoveel afspeellijsten maken en promoten als de onderste 25%.”

Waarom werken afspeellijsten zo goed? Automatisch afspelen. Het kost moeite om je aandacht weg te trekken van video’s die je leuk vindt als ze gewoon blijven spelen. In feite is er een cognitieve bias op het werk genaamd ‘verliesaversie’.

Verliesaversie stelt dat de pijn om iets te verliezen twee keer zo erg is als het plezier dat je krijgt als je iets equivalent krijgt. Bijvoorbeeld, verliesaversie suggereert dat mensen twee keer zo hard zullen werken om $ 100 te behouden , omdat ze $ 100 zullen winnen . Auto-play gebruikt verliesaversie om de situatie te herformuleren.

De vraag is niet langer: “Wil je nog een video genoeg bekijken om actief op Play te klikken?” Nu is de vraag: “Wil je stoppen met kijken genoeg om actief weg te klikken?”. Het is subtiel maar krachtig, en als je inhoud goed is, zullen kijkers vaak blijven kijken. Afspeellijsten kunnen ook helpen bij het verbeteren van de zoekpositie, omdat titels van afspeellijsten een andere mogelijkheid zijn om zoekwoorden te targeten.

De eenvoudigste manier om een ​​YouTube-afspeellijst te maken, is door naar elke video te navigeren die je wilt toevoegen en op het pictogram ‘+’ onder de video te klikken.

Vervolgens kunt u een nieuwe afspeellijst maken of deze aan een bestaande afspeellijst toevoegen. Maak een afspeellijst met je beste inhoud en begin vandaag nog met het promoten van meer weergaven op YouTube!

 

4. Promoot andere video’s met eindschermen en kaarten

Kaarten en eindschermen zijn hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw video’s te promoten om meer weergaven op YouTube te krijgen. Eerst moet je je YouTube-account verifiëren om toegang te krijgen tot deze functies. Klik hiervoor rechtsboven op je profielfoto en vervolgens op ‘Creator Studio’. Klik vervolgens op het tabblad ‘Status en functies’:

Op deze pagina kun je extra YouTube-kanaalfuncties bekijken en instellen. Laten we nu de eindschermen en kaarten eens nader bekijken. Een eindscherm is een speciaal frame dat je aan het einde van je video’s kunt plaatsen om dingen af ​​te ronden en call-to-action te markeren.

Kaarten zijn een hulpmiddel dat u op elk gewenst moment in de video kunt laten verschijnen. Je kunt deze instellen om mensen naar een andere video of afspeellijst te leiden, of je kunt een enquêtekaart maken, wat een geweldige manier is om kijkers te vragen waar ze meer van zouden willen zien (onthoud tip 1?).

Als u eindschermen en kaarten aan uw video’s wilt toevoegen, gaat u naar Creator Studio en klikt u op ‘Videobeheer’ en vervolgens op ‘Video’s’. Zoek de video waaraan u de eindschermkaart wilt toevoegen en klik op ‘Bewerken’. Zodra u op de pagina van de video-editor bent, kunt u eindschermen en kaarten toevoegen door op de menu-items bovenaan de pagina te klikken:

Eindschermen en kaarten zijn krachtige hulpmiddelen, dus zorg ervoor dat je ze gebruikt om call-to-action te presenteren in je YouTube-video’s.

 

5. Voeg een watermerk toe aan uw video’s

Met watermerken kun je meer abonnees en gratis YouTube-weergaven krijgen door je kanaal in al je video’s te promoten. In wezen is een watermerk slechts een afbeelding die u kunt instellen om op al uw video’s te verschijnen – de meeste merken gebruiken hun logo. Wanneer een kijker met zijn muis over een watermerk beweegt, wordt hij gevraagd zich te abonneren. Daarom heeft het Shopify YouTube-kanaal een watermerk gekozen met de tekst ‘abonneer’: Nogmaals, je moet je YouTube-account verifiëren om een ​​watermerk te kunnen uploaden. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat je niet kunt kiezen welke video’s watermerken weergeven en welke niet: ze verschijnen op al je video’s of op geen enkele ervan. Ga naar Creator Studio en klik op ‘Branding’ om een ​​watermerk aan je video’s toe te voegen. Klik vervolgens op ‘Een watermerk toevoegen’ en upload uw afbeelding.

 

6. Zorg ervoor dat uw video’s zijn ingesloten ingeschakeld

Je hebt eeuwenlang een geweldige video gemaakt en nu willen je kijkers deze delen op hun websites en blogs! … maar dat kunnen ze niet. Omdat u bent vergeten insluiten in te schakelen. Het toestaan ​​van kijkers om je video in te sluiten op hun websites en blogs is een effectieve manier voor je merk om een ​​nieuw publiek te bereiken en meer weergaven op YouTube te krijgen. Als het insluiten van een video is ingeschakeld, laat YouTube de kijker de optie ‘Insluiten’ zien wanneer een kijker op ‘Delen’ onder het videovenster klikt: Zodra ze hierop klikken, kunnen ze de insluitcode van de video kopiëren en op hun blog of website plakken. Om insluiten in te schakelen, ga je naar de Creator Studio en navigeer je naar de bewerkingspagina van de video. Klik vervolgens op ‘Geavanceerde instellingen’ en scrol omlaag naar ‘Distributie-opties’ en zorg ervoor dat ‘Insluiten toestaan’ is aangevinkt: Kort gezegd: controleer of het insluiten van je video’s is ingeschakeld om kijkers aan te moedigen je inhoud te delen.

 

7. Promoot uw video’s op andere sociale kanalen

Als je volgers hebt op andere sociale kanalen, laat dit dan weten wanneer je een nieuwe video uploadt naar YouTube. Een goede manier om dit te doen is met een korte teaservideo. In het onderstaande voorbeeld hebben we een teaser van een minuut voor een nieuwe YouTube-video gemaakt en vervolgens op de Facebook-pagina geplaatst met een link naar de volledige video op het YouTube-kanaal. Om het gemakkelijker te maken, kunt u een planningstool voor sociale media gebruiken, zoals Hootsuite of Buffer. Maar blijf niet alleen bij sociale kanalen. U kunt uw YouTube-video’s ook insluiten in relevante blogposts en pagina’s op uw website. En vergeet e-mailmarketing niet. Met een branchegemiddeld openpercentage van 18 procent en een aankooppercentage van 66 procent is e-mailmarketing een krachtpatser als het gaat om verkoopconversies. Het hoeft ook niet te ingewikkeld te zijn.

 

8. Begrijp het belang van ‘Kijktijd’

YouTube beschrijft hun algoritme als een ‘zoek- en ontdekkingssysteem’. Dit algoritme bepaalt welke video’s worden getoond:

    • Op de homepage
    • Zoals voorgestelde video’s
    • In zoekresultaten
    • Op het tabblad Abonnementen
    • Via meldingen die kijkers hebben gemaakt

Bovendien heeft het algoritme niet alleen gevolgen voor afzonderlijke video’s, maar voor hele YouTube-kanalen. Het algoritme van YouTube is complex, maar het belangrijkste om te begrijpen is dat het sterk is gebaseerd op ‘Kijktijd’. Volgens YouTube is ‘In feite elke video die wordt geüpload – en elk kanaal op YouTube -‘ gerangschikt ‘op weergavetijd . ‘
Kijktijd is hoeveel tijd mensen besteden aan het daadwerkelijk kijken naar uw video’s:

Kort gezegd: YouTube beloont kwaliteit. Hoe beter je video’s zijn, hoe meer mensen er naar kijken. Dit verhoogt je kijktijd minuten en daarom geeft YouTube de voorkeur aan je video’s en kanaal.
Nog één ding: je YouTube-kanaal kan ook ‘kijktijd kredieten’ verdienen door kijkers naar andere video’s te verwijzen. Het is eigenlijk als affiliate marketing.
Samenvattend: richt u erop om kijkers zo lang mogelijk vast te houden en wees niet bang om andere YouTube-kanalen in uw niche te promoten!

 

9. Koester een fanbase

YouTube is niet alleen een videozoekmachine. Het is ook een sociaal netwerk. Dus om meer weergaven op YouTube te krijgen, moet je het gebruiken zoals andere sociale netwerken. Met andere woorden, het is niet genoeg om alleen regelmatig video’s te delen, je moet ook je publiek actief betrekken.

Hoe? De beste manier is om eenvoudig op opmerkingen te reageren, vooral als iemand een directe vraag stelt. Omdat andere kijkers sneller reageren als ze weten dat ze een reactie zullen ontvangen.
Als je gul en authentiek bent, zullen kijkers het merken en zal het veel gemakkelijker zijn om je merk te vestigen in een niche van gepassioneerde fans. En vergeet niet dat het promoten van andere video’s je kijktijdcredits oplevert, wat helpt om je kanaal een boost te geven in het YouTube-algoritme. Ten slotte kunt u ook rechtstreeks kijkers betrekken.
Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen, is door een wedstrijd of prijstrekking te houden. Je kunt kijkers bijvoorbeeld vragen om je video op Facebook te delen en een reactie achter te laten om deel te nemen aan een trekking om een ​​van je producten te winnen. Het opbouwen van een loyale, actieve community is een trefzekere manier om meer weergaven op YouTube te krijgen.

 

10. Optimaliseer uw videotitels

YouTube is een zoekmachine. Wat betekent dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) doet. Het YouTube-algoritme houdt rekening met meerdere items bij het selecteren van video’s voor zoekresultaten. En het platform biedt een aantal mogelijkheden om je kanaal en video’s te optimaliseren, inclusief videobestandsnamen, titels, beschrijvingen en tags. Voeg dus zoveel mogelijk informatie toe. Cruciaal is dat je moet weten voor welke video’s je kanaal en kanaal wilt laten rangschikken.

YouTuber Graham Cochrane ontdekt relevante ontdekte door gevonden in de zoekbalk te typen om te zien wat er in het automatisch aanvullen gebruikt. U kunt ook gratis hulpprogramma’s voor gebruik gebruiken, zoals Google Trends en Google Ads-zoekwoordplanner.
Maar pas op … YouTube zal je straffen voor het opnemen van zoekopdrachten die niet relevant zijn voor je video. Houd je titels ook tussen de 60 en 70 tekens lang. Dit geeft u de meeste ruimte om een ​​boeiende titel te maken en zorgt er ook voor dat deze niet wordt onderbroken in zoekresultaten. Vergeet ten slotte de mensen niet!
Natuurlijk moet je gebruiken om je video’s te gebruiken in de zoekresultaten te laten rangschikken, maar om meer gratis YouTube-weergaven te krijgen, heb je ook je videotitels en beschrijvingen nodig om kijkers aan te spreken. Streef in het algemeen naar een balans tussen aangeven, informatief en aandachttrekkend.

 

11. Optimaliseer uw kanaal

Het optimaliseren van je kanaal is van vitaal belang om je merk te versterken en je YouTube-weergaven een boost te geven. En YouTube biedt tal van manieren om je kanaal te optimaliseren.

Creëer een sterke, consistente merk esthetiek

Zorg ervoor dat je YouTube-branding consistent is met je website en andere sociale kanalen. Dit betekent hetzelfde logo, afbeeldingen en kleuren gebruiken. Je profielfoto moet 800 x 800 pixels zijn. Het moet er ook nog steeds goed uitzien als het kleiner wordt weergegeven. Je bannerkunst moet minimaal 2560 x 1440 pixels zijn en er is een sjabloon waarmee je je bannerkunst kunt ontwerpen in YouTube Creator Academy.

Optimaliseer de beschrijving van je YouTube-kanaal

Dit wordt weergegeven op het tabblad ‘Over’ van je kanaal. Je krijgt maar 1.000 tekens, dus laat ze tellen. Wat moet je schrijven in de beschrijving van je YouTube-kanaal? Begin met een korte beschrijving van uw merk en de voordelen van uw producten.
Vertel kijkers vervolgens waarom ze je YouTube-video’s moeten bekijken. Leer je ze iets? Of gaat je kanaal vooral over entertainment? Kort gezegd: vertel kijkers wat hun te bieden heeft. Zorg ervoor dat u, net als uw individuele videotitels, uw gerichte zoekwoorden opneemt in uw

YouTube-kanaalbeschrijving

Voeg je sociale kanalen, links naar je website toe en een manier om in contact te komen.
Met andere woorden, maak het kijkers gemakkelijk om meer over uw merk te weten te komen.
Voeg kanaalzoekwoorden toe.
Nadat je de zoekwoorden hebt onderzocht en besloten waarvoor je je kanaal wilt laten rangschikken in de zoekresultaten, klik je op ‘Kanaal’ en vervolgens op ‘Geavanceerd’. Voer vervolgens uw zoekwoorden in het vak ‘Kanaalzoekwoorden’ in.

Breng uw kanaal onder de aandacht met een videotrailer met uw beste inhoud

Je YouTube-trailer is een korte video die wordt getoond aan nieuwe bezoekers op je kanaal. Het is een fantastische kans om:
Laat kijkers zien wat voor soort inhoud je maakt, benadruk de voordelen die je kanaal biedt, en moedig ze aan om zich te abonneren.

Schakel ten slotte gerelateerde kanalen in

‘Een van de grootste fouten die zakelijke kanalen maken, is dat ze de functie’ gerelateerde kanalen ‘op YouTube uitschakelen’.
Door het uit te schakelen, verwijder je je kanaal uit de aanbevelingen van YouTube. Als gevolg hiervan verlies je het netwerkeffect dat YouTube tot zo’n krachtige tool maakt.
Kortom, zorg ervoor dat je je YouTube-kanaal optimaliseert en dat al je informatie compleet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *