overig

Livestream via YouTube

Het is ondertussen wel duidelijk dat je YouTube voor allerlei doeleinden, en op allerlei manieren kan gebruiken. Maar wat tegenwoordig ook steeds bekender wordt en vaker wordt gebruikt is de optie die YouTube aanbiedt: Een eigen Live Stream starten.

Nog niet zo lang geleden zou je bij een livestream denken aan bijvoorbeeld evenementen, of feesten die uitgezonden worden tijdens het feest zelf voor de mensen die niet op het feest aanwezig zijn. Of bijvoorbeeld presentaties of informatieve Webinars misschien. Maar een eigen Livestream hosten was tot voor kort helemaal niet aan de orde voor particulieren gebruikers. Maar sinds je tegenwoordig op elk platform live kan streamen (denk bijvoorbeeld aan facebook, Instagram en etc.) kan YouTube natuurlijk niet achterblijven.

 

Je eigen Livestream hosten

Tegenwoordig is het ook heel simpel om je eigen Livestream te hosten, en hierdoor kijkers/publiek naar je kanaal te lokken. Je kan een Livestream bijvoorbeeld via je webcam op je pc of laptop uitzenden, maar ook via je telefoon of zelfs via een videocamera. Alleen is het wel belangrijk dat je zorgt en eventueel getest hebt of de kwaliteit van je stream hoog genoeg is om je boodschap of idee goed over te kunnen brengen. Want denk eraan, wanneer de kwaliteit van je Livestream niet goed genoeg is (denk aan beeld & geluid) dan zullen je kijkers al snel afhaken, omdat dit erg hinderlijk is.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is erg belangrijk dat wanneer jij van plan bent een Livestream te gaan organiseren, dat je je van tevoren goed hebt voorbereid en dat het duidelijk is voor jezelf WAT jij precies wilt bereiken of overbrengen. Wanneer je bijvoorbeeld een Q&A doet, is dit minder van toepassing. Maar wanneer je een bepaalde boodschap wilt overbrengen of een presentatie wilt geven, dan is het belangrijk dat je van tevoren hebt bedacht wat en hoe je dit wilt gaan doen. Maak bijvoorbeeld een stappenplan voor jezelf, en eventueel de tekst die je wilt vertellen uitgeprint op een papier papier uitgewerkt. Dit mag uiteraard ook in steekwoorden, maar een van deze mogelijkheden raden we wel aan om erbij te houden. Dit is vooral voor de momenten dat je misschien afgeleid wordt of even niet meer weet waar je gebleven was. Dit kan een hoop druk of stress schelen tijdens de livestream, en dan heb je altijd iets om op terug te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *