overig

Voordelen van YouTube voor bedrijven

Heb je een eigen bedrijf, en al allerlei social media platvormen geprobeerd en misschien nog niet het gewenste resultaat? Of misschien wel het gewenste resultaat, maar kan het altijd beter of meer? Dan zou je YouTube eens moeten proberen voor je bedrijf. Hieronder staan een aantal redenen waarom YouTube goed kan zijn voor je bedrijf:

 

1. Jouw website zal beter vindbaar zijn

Ieder bedrijf wil graag goed gevonden worden en hoog in google eindigen. Een van de makkelijkste manieren hiervoor is YouTube. Waarom? Als jouw website boven aan tussen al die andere websites in tekst zal worden weergegeven is de kans dat erop geklikt wordt al kleiner door alle andere websites die eromheen verschijnen. Maar heb jij een YouTube kanaal/filmpje online staan met de juiste zoekwoorden erin beschreven, dan komt tussen al die teksten en websites, jouw video met een afbeelding en beschrijving ertussen te staan. En mensen klikken nou eenmaal liever op een filmpje/afbeelding dan op een lang stuk tekst van 1.500 woorden bij wijze van spreken. En wanneer ze bij je video uit komen en deze bevalt goed, dan is de stap naar je website ook al een stuk kleiner!

 

2. Meer bezoekers naar je website

Niet alleen ontvang je meer bezoekers naar je website omdat je beter gevonden wordt, maar je kan ook heel goed zelf verkeer naar je website sturen. Dit kan bijvoorbeeld door linkjes onder, of zelfs in de video´s kan plaatsen. En dit kun je ook nog allemaal delen op je andere social media platvormen.

 

3. Je website hoger laten scoren in de zoekmachines

Zoals al eerder benoemd komen door het plaatsen van video´s op YouTube meer bezoekers op je website terecht. Maar als je eerst je video op YouTube uploadt, en dan die video nog eens op je website deelt, dan ga je nóg hoger scoren in de zoekmachines.

Dit komt doordat als je video’s plaatst, dan blijven bezoekers langer op je website hangen (Mits je interessante video´s plaatst natuurlijk). En die langere bezoekerstijd heeft een positief effect op de ranking van je website in de Google zoekmachine.

Het andere voordeel is, dat je met een video of een vlog nieuwe content creëert waar je op je social media naar toe kan linken. Hier kunnen je kijkers dit delen, liken en op reageren. En dit helpt ook weer mee voor een hogere ranking in Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *